Hyra kanin

På vår och sommar finns det möjlighet att hyra kanin från oss på Bäckens Gård.

Hur fungerar det?

Man kan hyra en kaninunge över sommaren och man har även möjligheten att hyra en bur om man vill. Ni står för gräs/hö och Bäckens Gård skickar med en påse med pellets. Ni får skriva på ett avtal som talar om hur ni ska sköta om kaninen och när ni ska lämna tillbaka den. Man kan om man vill köpa loss kaninen efter hyrperioden. Kaninerna är minst 8 veckor när man hyr dem. Raserna är av större modell, vi har mellerudskanin, Belgisk jättekorsning och fransk vädurskorsning.

Priser
Kanin: 150 kr/vecka de 3 första veckorna, därefter 100 kr/vecka.
Bur: 200 kr/ vecka de 3 första veckorna, därefter 150 kr/vecka.

Intresserad?
Lämna in en intresseanmälan


Detta står med i uthyrningsavtalet

MAT
Kaninen SKALL ha fri tillgång till gräs/hö. Denna kaninen äter bara färskt gräs just nu. Kaninen får även fri tillgång till pellets (Svenska foder, Kanin/Marsvinspellets). Kaninen ska även ha fri tillgång till vatten i en skål. Pinnar är bra för kaninen att gnaga på för att hålla tänderna korta. Mat ingår ej i hyran.

BUR
Mått på buren är 200x94x60. Buren skall lämnas tillbaka i gott skick.

SKÖTSEL
En stimulerande miljö är en viktig faktor för att kaninen ska kunna bete sig naturligt. Miljön i buren ska därför ge möjlighet till sysselsättning. Eftersom kaniner har ett behov av att bygga bo ska djuret  ha tillgång till material som går att fläta samman. Exempel på bra material är halm och hö eller liknande. Pinnar är bra för kaninen att tugga på för att hålla tänderna korta.

OM KANINEN BLIR SJUK
Även om det är ytterst ovanligt så kan det hända att kaninen blir sjuk eller till och med dör under hyresperioden. Om detta skulle hända måste ni kontakta oss. Bäckens Gård står inte för några veterinärkostnader under hyresperioden. Dör kaninen måste detta meddelas omgående och buren måste lämnas tillbaka.

SOMMARVÄRMEN
Kaniner är väldigt känsliga mot värme. Tänk på att kaninen behöver ha tillgång till skugga och gott om vatten.

HANTERING
Kaniner är starka men ömtåliga djur som i det vilda alltid lever på marknivå. När du lyfter kaninen ska du hålla ett stadigt tag under rumpan och bakom frambenen. När du sedan bär den ska du hålla den tätt in mot kroppen så att den har ordentligt stöd. Det är viktigt att alltid ha stöd under rumpan och att man har fötterna mot sin egen kropp. Man kan också hålla en hand vid nackskinnet och/eller runt öronen. Kaninen har starka bakben och en tunn benstomme vilket gör att den lätt skadar sig om man inte håller den stadigt.

FÖRSTA TIDEN HOS ER
Eftersom kaninen är ett bytesdjur är världen en ganska läskig plats, speciellt när allt runt den är nytt. Därför är det viktigt att din nya familjemedlem får spendera sina första dygn i ditt hem på en lugn plats med tillgång till gömställen. För att bli vän med din kanin ska du ta det väldigt lugnt när ni umgås. Sitt ner på marken nära din nya familjemedlem och bjud på godsaker när hen tar kontakt med dig. Kom ihåg att bara använda godsaker kaninen är van vid (maskrosblad är gott). Klappa försiktigt och inte mer än kaninen själv tillåter. Snart kommer du förhoppningsvis märka att kaninen litar mer och mer på dig. Försök att sätta dig in i hur det är att flytta till en helt ny plats när allt i miljön skulle kunna vara sugen på att äta dig. Stressa inte in i ert nya liv tillsammans, ta det som det kommer.

GODIS
Under godis hittar vi det som många också ger i alldeles för stor mängd; Grönsaker och frukt. Man ger sådant i all välvilja, det är ju nyttigt för oss människor. Dock är det inte speciellt nyttigt för kaninen som behöver mat med mycket mer fibrer och mycket mindre socker. Istället kan man ge grönsaker och frukt lite som vi människor ska äta lördagsgodis, i små mängder då och då.

BETALNING
Sker i förskott. 

Ni förbinder er att sköta kaninen enligt dessa råd ni fått i detta avtal. Om jag upptäcker att kaninen missköts (dvs jordbruksverkets regler inte följs) eller att någon av punkterna i uthyrningsavtalet bryts har jag som uppfödare full rätt att återta kaninen.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)